Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019

ΤΕΤΡΑΔΙΟ ΣΚΕΨΕΩΝ Γ΄ ΜΕΡΟΣ








Πολλές φορές ο φόβος είναι το καλύτερο εργαλείο για να φυλάει "τα έρμα" , πολλοί θεωρούν οτι με αυτό το εργαλείο μπορούν να ελέγχουν τους ανθρώπους και κυρίως τις προσδοκίες των γονιών για τα παιδιά τους.
Η αθλητική νομοθεσία στον ερασιτεχνικό αθλητισμό προβλέπει ότι εάν κάποιος παίκτης θέλει να πάρει μεταγραφή το σωματείο δεν μπορεί να  τον εμποδίσει, ( η μεταγραφή είναι ελεύθερη).
μεταφέρω την νομική άποψη για τις μεταγραφές 'οπως έκφρασε κορυφαία νομικός:  

 Η αθλητική νομοθεσία προβλέπει ότι στους ερασιτεχνικούς συλλόγους η μεταγραφή είναι ελεύθερη εφόσον την επιθυμεί ο παίκτης και ο εκάστοτε σύλλογος δεν μπορεί να αρνηθεί τη μεταγραφή. Αν παρ´ όλα αυτά την αρνηθεί αντιμετωπίζεται νομικά, οι αποφάσεις είναι πάντοτε υπέρ του παίκτη και ο σύλλογος που αρνήθηκε τη μεταγραφή καλείται να πληρώσει τη δικαστική δαπάνη του παίκτη και γίνεται και ρεντίκολο στην τοπική κοινωνία..

Το σκάκι είναι κατεξοχήν ατομικό άθλημα , ο παίκτης καταθετει μόνος του τον κόπο του και την προσπάθειά του στην σκακιέρα  στον αγώνα που δίνει με τον αντίπαλό του.

Έτσι φοβέρες του τύπου εαν κάποιος έχει επιλέξει διαφορετικό σωματείο για να συνεχίσει την αθλητική του πορεία - ότι δεν θα μπορεί να παίζει σε αγώνες - είναι το λιγότερο μπούρδες.

Στην Ενωση Σκακιστών Δήμου Θέρμης θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για να πραγματώσουμε τα όνειρα μας και δυστυχώς για κάποιους τίποτα δεν μπορεί να μας σταματήσει!

Τα καλύτερα έρχονται!

Και ξεκινούμε με την προπόνηση για την ομάδα με το Χαλκιά  στις 21 Σεπτεμβρίου.

Απλά Σ Υ Ν Τ Ο Ν Ι Σ Τ Ε Ι Τ Ε ! ! !

Συνεχίζεται!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΧΕΣ

   Από όλους εμάς στην Ένωση Σκακιστών Δήμου Θέρμης, προπονητές , αθλητές και ΔΣ σας ευχόμαστε ολόψυχα χρόνια πολλά , καλή Ανάσταση με υγεία...