Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

ΤΕΤΡΑΔΙΟ ΣΚΕΨΕΩΝ Α΄ΜΕΡΟΣ




Συχνό φαινόμενο αποτελεί η φθορά ή καλύτερα θα το έλεγα το "ξεθώριασμα" που παρατηρείται σε  θεσμούς-ανθρώπους που τους έχει φθείρει ο χρόνος μέσα στα αδυσώπητα γρανάζια της ρουτίνας.
Τις περισσότερες φορές άνθρωποι ξεκινούν με όρεξη γεμάτοι όνειρα άδολα-αγνά και στο τέλος καταλήγουν πληγωμένα κοκόρια μετά από κοκορομαχία.
Το καθεστώς της συντήρησης με τα "βολέματα" που προσφέρει στους υπηρέτες του καταφέρνει να τσακίζει οτι προσπαθεί να σταθεί όρθιο απέναντι του και τολμά να αμφισβητεί πολλές φορές επιλογές και προθέσεις.
 Το όνειρο που μπορεί να γιγαντώνεται πολλές φορές μέσα σου, όταν βρίσκει μπροστά τοίχος τσακίζεται και τέτοιες στιγμές σαν αυτές είναι που αναρωτιέσαι- αξίζει- να το ποτίζεις με τόσο  κόπο δάκρυ  και ιδρώτα; 
Μια εύκολη προσέγγιση είναι ενα γρήγορο όχι! μα όμως αν κοντοσταθείς λίγο και πάρεις μιαν ανάσα και καθαρίσει το τοπίο γύρο σου και ξαναβρεί η καρδιά σου τον παλμό της .... φευ!..... ΝΑΙ !!! και φυσικά αξίζει, είναι η πάστα του ανθρώπου που κάθε φορά κάνει την διαφορά.
Δεν είναι λίγες οι φορές που απόψεις και προθέσεις δεν "χωρούν" σε στενές αυλές μικρών ουζερί στην πλατεία της θέρμης.
Σ΄αυτόν τον κόσμο ξεβράκωτοι ερχόμαστε και ξεβράκωτοι φεύγουμε  η αντίληψη της ιδιοκτησίας είναι επίκτητη ιδιότητα, το μέτρο η ίντσα ή οποιαδήποτε άλλη μονάδα μέτρησης είναι αυτή που μας περιορίζει από την υπερβολή  της  "έκθεσης" .

Στις προθέσεις μου ποτέ δεν ήταν να οικιοποιηθώ το όνομα  -όχι φυσικά της Μακεδονίας- αλλά του Θερμαϊκού και ιδιαίτερα του σκακιστικού τμήματος ,  αρκετοί από τους λίγους ιδιοκτήτες δυσαρεστήθηκαν. 
Θα ήθελα λοιπόν δημόσια να πώ πως το συγκεκριμένο blog αποτελεί προσωπική μου δημιουργία, δεν εκφράζει κανέναν άλλο παρά μόνο τις απόψεις μου για την ομάδα και το σύλλογο,αλλά και γενικότερα για το σκάκι , υπεύθυνος για το περιεχόμενο του είμαι εγώ και κανείς άλλος.

Αισθάνομαι την ανάγκη θα τολμήσω να πω πως ήρθε η ώρα για την δημιουργία καινούριων πρακτικών -μοντέλων πέρα απο τα τετρημένα ιδιοκτησιακά καθεστώτα.που θα αγκαλιάζουν πρωτόγνωρες πρακτικές και μεθόδους.

Ασχέτως αν είμαι μέλος του σκακιστικού τμήματος του θερμαϊκού ενεργός παίχτης και προπονητής στο σύλλογο  δεν δέχομαι πως η λήθη είναι ο καλύτερος φίλος της ανυπαρξίας!

Το να προσπαθείς με όλες σου τις δυνάμεις να δημιουργήσεις τις προϋποθέσεις εκείνες που θα σε κάνουν να ξεχωρίσεις από την μετριότητα , είναι δείγμα νοοτροπίας προόδου και εξέλιξης.

Συνεχίζεται .........

ΛΙΑΜΟΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΧΕΣ

   Από όλους εμάς στην Ένωση Σκακιστών Δήμου Θέρμης, προπονητές , αθλητές και ΔΣ σας ευχόμαστε ολόψυχα χρόνια πολλά , καλή Ανάσταση με υγεία...