Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019

ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ



Η Ανάγκη οργάνωσης μιας βιβλιοθήκης στα πλαίσια ενός σκακιστικού συλλόγου είναι μεγάλη.
Aνεξαρτήτως πλέον από τους ρυθμούς της τεχνολογίας που ακολουθεί η σύγχρονη ζωή μας, το κλασικό status του βιβλίου παραμένει αξεπέραστο, η επαφή που μπορεί να έχει ο σκακιστής με το βιβλίο αλλά κυρίως με τη σκακιέρα -διότι η μελέτη από το βιβλίο προϋποθέτει σκακιέρα και χρήση  κομματιών-είναι αναντικατάστατη.
Έτσι λοιπόν πρωταρχικό μέλημα ενός συλλόγου που θέλει να παρέχει στα μέλη του πρόσβαση στη γνώση είναι η ύπαρξη και ο εμπλουτισμός συνεχώς της σκακιστικής του βιβλιοθήκης.
 Φυσικά και δεν είναι μονοσήμαντη η προσφορά στους αθλητές του μόνο μέσα από το βιβλίο. Εννοείται  ότι επικουρικά και  τα ηλεκτρονικά μέσα που παρέχουν μεγάλη ευκολία στην πρόσβαση της πληροφορίας είναι οι δύο κυρίες κολώνες που στηρίζουν το οικοδόμημα.
Το να στρέφει ένας σύλλογος τους αθλητές του αλλά και τους εραστές του παιχνιδιού στη μελέτη βιβλίων μέσω μιας οργανωμένης καλά σκακιστικής βιβλιοθήκης είναι εκ των ων ουκ άνευ προαπαιτούμενο για έναν σύλλογο που σέβεται προτίστως τον εαυτό του,αλλά αντιμετοπίζει  και με σοβαρότητα τα μέλη του.

Μία καλά οργανωμένη βιβλιοθήκη θα έδινε εύκολα πρόσβαση στα μέλη του συλλόγου στην πληροφορία.
Τα ¨κλασσικά¨βιβλία πλέον είναι αρκετά.
Ο ρόλος του συλλόγου και εν συνεχεία της όποιας σκακιστικής ένωσης σε ευρύτερο επίπεδο είναι πολύ σημαντικός. Φανταστείτε σε κεντρικό περιφεριακό επίπεδο η σκακιστική ένωση να λειτουργει βιβλιοθήκη που θα μπορεί να δανείζει βιβλία ή ακόμη καλύτερα να έχει σκακιστικό εντευκτήριο, όπου θα μπορούν αθλητές να μελετούν .
Έτσι λοιπόν ο σύλλογος κάθε χρόνο στον προγραμματισμό του θα πρέπει να ορίζει ένα χρηματικό ποσό το οποίο θα χρησιμοποιείται για την αγορά σκακιστικών βιβλίων.

Σκόρπιες σκέψεις  πρωί 16/2/2019

Λιάμος Αστέριος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΧΕΣ

   Από όλους εμάς στην Ένωση Σκακιστών Δήμου Θέρμης, προπονητές , αθλητές και ΔΣ σας ευχόμαστε ολόψυχα χρόνια πολλά , καλή Ανάσταση με υγεία...